Dr. Carmen Aurelia Luțuc, medic primar MF

Dr. Liliana Mihailov, medic primar MF

Dr. Veronica Cojocaru, medic specialist MF

Dr. Năstase Mihaela, medic specialist MF, Iaşi

Odată cu venirea sezonului rece, se reactivează o patologie specifică – infecţiile de tract respirator. Încă din faza iniţială, la instalarea acută a simptomatologiei, abordarea terapeutică cu produse naturale este varianta de preferat, având rezultate foarte bune.

Produsele naturale sunt accesibile într-o gama diversă cum ar fi: capsul Biosept, capsule gelatinoase Biomicin şi Biomicin Forte, tincturi Hapciu, Biosept, Loţiune pentru frecţie Hapciu, ceaiuri Hapciu, Plantusin, Hapciu solubil, uleiuri esenţiale folosite în inhalații sau ca alternativă pentru aromaterapie.

Bazându-se pe elementele din natură, aceste preparate sunt lipsite practic de efecte toxice, păstrându-şi în schimb nealterate proprietăţile curative, făcându-le astfel utilizabile indiferent de prezenţa concomitentă sau preexistentă a altor afecţiuni.

Compoziţia lor respectă reţetele clasice fie noile standarde farmaceutice şi reprezintă amestecuri de mai multe principii active, sporindu-le astfel eficacitatea.

Am utilizat astfel de produse ca variantă unică de tratament fitoterapeutic sau în combinaţie cu produse de sinteză clasice pacienţilor din lista proprie în perioada octombrie 2015 – martie 2016, rezultatele obţinute fiind foarte bune, cu controlul simptomatologiei şi scurtarea semnificativă a perioadei de stare. Nu am avut nici un caz de complicaţii care să necesite internare într-un serviciu de specialitate pentru această patologie.