Prof. Dr. Matei Dumitru, șef catedra MF UMF „Carol Davila”, București

Infecțiile respiratorii, cel mai frecvent virale, dar și bacteriene, au o incidență crescută în rândul sugarilor și copiilor mici.

Produsul Bebe Biosept, sirop pentru sugari și copii mici are în compoziție plante precum:lichen de piatră (Lichen islandicus), frunze de măslin (Oleae folium) 2%, turmeric (Curcumae longae rhizoma), extract total de trifoiște de baltă (Menyanthidis folium) 0,2% – min. 20%.

S-a monitorizat administrarea produsului Bebe Biosept, sirop pentru sugari și copii mici la 361 pacienți cu infecții acute de căi respiratorii superioare. Doza administrată intern a fost de 3x2ml/zi la sugari 1-3 luni, 3x3ml/zi la sugari 4-6 luni, 3×4-5ml/zi la sugari 7-12 luni, cu 30 minute înainte de masă, pe o perioadă de 7-14 zile.

S-a constatat ameliorarea până la dispariția simptomatologiei (stare generală influențată/alterată, stare febrilă, obstrucție nazală/rinoree, congestie faringiană, disfagie, disfonie, tuse, alte simptome) la 72,3% dintre pacienți.

Produsul Bebe Biosept, sirop pentru sugari și copii mici a fost bine tolerat de toți cei 361 de pacienți, fără a se înregistra reacții adverse.