Prof. Univ. Dr. MARIN BURLEA Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria”, Iaşi

Recomandările privind dietoterapia au cunoscut de-a lungul anilor multiple transformări. Propusă iniţial cu rol curativ, i s-a atribuit ulterior şi rol profilactic. Regimul și medicația copiilor cu gastrită și ulcer duodenal trebuie individualizat şi adaptat stadiului bolii.

Efectele secundare observate la administrarea medicației de sinteză sunt: oboseală, ameţeli, cefalee, greaţă, dureri abdominale, flatulenţă, modificarea tranzitului intestinal. De asemenea, o hipergastrinemie se observă la aproape toţi pacienţii trataţi cu medicație de sinteză, legată de hiperplazia şi pseudo-hipertrofia celulelor parietale.

De aceea trebuie să găsim o altă abordare în tratamentul gastritei și ulcerului duodenal la copii, precum tratamentul cu produse naturale.

Rezultatele obținute în urma administrării la copii a produsului ,,Stomac Sănătos’arată că este un remediu eficient în patologia peptică a stomacului şi duodenului. Efectele sale sunt comparabile cu cele obţinute cu medicația de sinteză, fiind lipsite total de reacții secundare.